Državljani sljedećih država mogu ući u Bosnu i Hercegovinu, osim s putnom ispravom ili sa valjanom ličnom kartom kojom se dokazuje identitet i državljanstvo: - države članice Evropske unije - države potpisnice Šengenskog sporazuma - Andora, Crna Gora, Lihtenštajn, Monako, San Marino, Srbija, Sveta Stolica i Švicarska Konfederacija. Najmanji iznos novčanih sredstava koji je potrebno da posjeduju stranci koji putuju u Bosnu i Hercegovinu iznosi 150, 00 KM (ili protuvrijednost u stranoj konvertibilnoj valuti) za svaki dan namjeravanog boravka. Izaberite državu iz izbornika za brzi pristup informacijama.
Bjelorusi zaustavili BIH, "zmajevi" će teško do EP 12. jun 2019. — Rukometna reprezentacija BIH od 20 časova u Tuzli igra kvalifikacioni meč protiv Bjelorusije u kojem želi da ovjeri plasman na Evropsko ...
Vlatko Glavaš, bivši reprezentativac i kapiten Bosne i Hercegovine, istakao je da je ponosan na državu Bosnu i Hercegovinu. “Drago mi je da učestvujem u ovakvoj manifestaciji, pogotovo kada je u pitanju naša domovina Bosna i Hercegovina. Ja sam neko ko je ponosan na ono što se zove Bosna i Hercegovina i na ono gdje sam ja rođen u ovoj državi, moja porodica, moji prijatelji, a pogotovo kada imate privilegiju i čast da budete kapiten ove domovine. Drago mi je da ću i sutra predvoditi ove zvijezde u meču protiv Turske”, rekao je Glavaš, dodavši: “Ima onih koji ne vole ovu zemlju, to znamo, ali ima nas mnogo više koji je volimo.
UŽIVO BiH - Bjelorusija 29:37 26. jan 2015. — 21' minut Bjelorusija prvi put na plus tri, šesti gol sjajnog Rutenke. 21' minut Bjelorusi ponovo na plus dva. 20' minut Opet ...
Zmajice spremne za sutrašnji meč protiv Bjelorusije prije 13 sati — Ženska A nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine prvi poraz u okviru UEFA Lige nacija, grupa B4 doživjela je Kopru od Slovenije sa 1:2 ...
Sutra ćemo im pokazati na ‘Bilinom polju’ da mi možemo i drugačije da organizujemo dan državnosti Bosne i Hercegovine. Poslat ćemo poruku da je Bosne i Hercegovine bilo i prije i da će Bosne i Hercegovine biti i poslije nas. ” Pozvao je građane da dođu na utakmicu sa zastavom Bosne i Hercegovine i da pokažu “onima koji ne vole Bosnu i Hercegovinu, a žive u njoj, da mi nećemo odustati od Bosne i Hercegovine”.
Državlјanima BiH, nosiocima obične putne isprave, koji u Bjelorusiju ulaze vazdušnim putem preko Međunarodnog aerodroma Minsk (izuzev onih koji u Minsk dolaze sa teritorije Ruske Federacije ili nastavlјaju let za Rusku Federaciju) odobrava se ulazak i boravak do pet (5) dana bez vize u Republici Bjelorusiji. Pri ulasku strani državlјani trebaju posjedovati važeću putnu ispravu i dovolјna novčana sredstva (25 eura za svaki dan boravka, u stranoj valuti ili bjeloruskim rublјama), polisa zdravstvenog osiguranja važeća za Bjelorusiju, u vrijednosti od najmanje 10. 000 eura. Odluka koju je potpisao predsjednik Republike Bjelorusije (Dekret broj 8) stupa na snagu 12.
Sponzori manifestacije: Medicalpark, Baumalt, Madi, HASSA, ZADA, Almy transport, Cengiz, Hifa-oil, Hotel Big@, Malak farma, Natron-Hayat i AS Holding. Revijalna utakmica veteranskih timova iz Bosne i Hercegovine i Turkiye igra se sutra, subota, od 17 sati na stadionu “Bilino polje” u Zenici. Inicijator i organizator meča je Klub za sport i rekreaciju “Master Bosna”, koji okuplja bivše sportiste, ali i zaljubljenike u fudbal starosti 40 i više godina, iz cijele BiH, a koji je do sada odigrao više od 200 međunarodnih i revijalnih utakmica. Turkiye Milli Karma (TMVFL), je turska nacionalna asocijacija, u kojoj djeluje stotine veteranskih klubova, kao i nacionalna selekcija. – Gosti iz Turkiye – U BiH dolazi najmanje 35 gostiju iz Turkiye, koji će dan uoči meča obići Mostar, Stolac, Počitelj i Sarajevo, a gosti su izrazili posebnu želju da na dan utakmice, odnosno na Dan državnosti BiH, prije samog polaska za Zenicu, posjete i mezar prvog predsjednika Republike BiH Alije Izetbegovića. Selektor tima BiH za ovu utakmicu biće nekadašnji bh.
VIDEO: Na ovom linku UŽIVO od 17 sati prijenos revijalnog meča Master Bosna-Turska sa Bilinog polja - ZenicablogPrijateljska utakmica povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine biće odigrana u 17 sati na stadionu Bilino polje između veteranske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Turske. Samir Šibonjić, ministar privrede u Zeničko-dobojskom kantonu i jedan od organizatora ove revijalne utakmice, istakao je da je cilj događaja da se na jedinstven način obilježi dan državnosti Bosne i Hercegovine. “Mi smo došli na ovu ideju s našim bivšim reprezentativcima i ljudima koji u srcu nose Bosnu i Hercegovinu.
februara 2017. godine. Državlјani ugovornih strana koji imaju važeće diplomatske i službene pasoše mogu ući, boraviti, napustiti ili prolaziti kroz teritoriju druge ugovorne strane u periodu koji nije duži od 30 (trideset dana) u kalendarskoj godini, od dana prvog ulaska. Državljanima Republike Bjelorusije, nosiocima običnih putnih isprava, prilikom ulaska, izlaska ili prelaska preko teritorije Bosne i Hercegovine potrebna je viza. Viza se izdaje u Ambasadi BiH u Moskvi, Rusija. Konzularna taksa za vize: taksa za izdavanje vize (redovna procedura izdavanja viza u okviru 5 radnih dana) je 60 eura za pojedinačne vize i 10 eura po osobi za grupne vize.
Bosnia & Herzegovina - Belarus Rezultati uživo Bosnia & Herzegovina Belarus rezultati uživo (i video prijenos - live stream) počinju 5. pro 2023. u 18:00 UTC u na UEFA Nations League, Women, League B, ...
[[[LIVE HD]]**] Bosna i Hercegovina Portugal uživo prijenos 15. okt 2023. — prije 22 sata — — (na liniji-) Andora Bjelorusija uživo 9 rujna 2023 Rezultati prije 2 dana — aug 2023. — (gledaj online===) Portugal Bosna ...
Republika BJELORUSIJA Na ovome mjestu možete dobiti informacije o viznom režimu za građane BiH, kao i za strance koji putuju u Bosnu i Hercegovinu Državljani BiH za putovanje u zemlje članice EU i zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma pored biometrijskog pasoša trebaju posjedovati novac u iznosu 35-70 eura za svaki dan boravka u zemljama EU. Granične službe mogu zahtijevati dokaz o posjedovanju novčanih sredstava za boravak u određenoj zemlji ili informaciju o adresi na kojoj ćete odsjest. Državljani BiH pri putovanju u zemlje članice EU i zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma moraju posjedovati putnu ispravu koja važi najmanje 3 mjeseca od datuma namjeravanog boravka u zemljama članicama EU ili potpisnicama Šengenskog sporazuma.
Bjelorusija Andora uživo prijenos 18 studenog 2023 5. ruj 20 17. nov 2023. — Bjelorusija U19 rezultati uživo, rezultati, raspored, Turska U19 - Bjelorusija U19 uživo Bosna i Hercegovina U17 Andora U17 uživo prijenos ...