top of page

Is travel nursing right for you?

Public·97 members

(Sporti==) A N Trepça drejtpërdrejt 7 dhjetor 2023


7 gush 2018 — Drejtori gjeneral i “Trepçës” në veri, Jovan Dimkiq, ka thënë se sa i përket aspektit ekonomik “Trepça ... drejtpërdrejt në prodhim dhe paga e ...


Trepça fiton Superkupën Mbarëkombëtare Trepça fiton Superkupën Mbarëkombëtare Në fakt, takimi që supozohej të niste në ora 20:00 dhe që është sjellë për sportdashësit drejtpërdrejt në Rrjetin ... Ringjallja e industrisë së minierave ka potencial që të nxisë zhvillimin e metalurgjisë, përpunimin e metaleve, dhe të një grupi tjetër të industrive, të cilat lindin pastaj në rangun e zinxhirit të vlerës. Statusi i zgjidhur politik i Kosovës, ka qartësuar edhe de jure politikën që rrethon pronësinë, menaxhimin, dhe kontrollin e resurseve natyrore të vendit. Edhe sipas Planit te Ahtisaarit sikurse edhe sipas Kushtetutës së Republikës së Kosovës pasuritë dhe burimet natyrore konsiderohen pasuri kombëtare. Në fund të vitit 1991, vlera e borxheve të Trepçës ndaj bankave kishte arritur në 115 milionë euro, ndërsa borxhet ndaj furnizuesve të pajisjeve arrinin në 11 milionë euro, borxhi i rrogave ishte 3. 5 milionë euro dhe ai i rrymës 3. 5 milionë euro. Gjatë periudhës së administrimit të dhunshëm, Trepça ishte bërë pré e keqpërdorimeve të klikës së diktatorit Miloševic, e cila në këtë rast përbëhej nga Nikola Šainovic, atëbotë ministër i energjisë dhe i minierave, Novak Bijelic drejtor i Trepçës i emëruar më 1995, Mira Markovic (përmes kompanisë Geneks), Jugobanka, etj. Bijelic operonte edhe përmes një rrjeti të kompanive të tij private si INOS dhe FAGAR (më vonë të dyja nën emrin GAPOS), për të realizuar profite private në dëm të Trepçës. Ndër partnerët ndërkombëtarë të kësaj klike, që gjatë periudhës së masave të dhunshme kishin investuar në Trepçë, ishin edhe Mytileneos SA nga Greqia dhe Societe Commercial des Metaux et Minerais (SCMM) nga Franca. Minatorët e Trepçës në protestë (Drejtpërdrejt) - YouTube YouTube YouTube 55:42 YouTube KosovaPress 5 korr 2018 5 korr 2018 Trepça - bekim apo mallkim - SbunkerIlustrimi: Big Eye Është iluzion të mendohet se qeveria e Kosovës, apo cilado qeveri tjetër e botës, ka potencialin dhe kapacitetet, që pa përfshirjen e kapitalit privat, të ngrejë në këmbë një ndërmarrje kaq komplekse. Për të tërhequr kapitalin e brendshëm dhe të jashtëm privat, që me vete sjell dijen menaxheriale dhe teknologjinë, duhet të krijohet Bursa e Tregtimit të Bonove dhe Aksioneve, që në rastin ideal do të ishte një bursë e përbashkët me Shqipërinë e pse jo edhe me Maqedoninë e Malin e Zi. Në janar të vitit të kaluar, qeveria e Kosovës dështoi në rregullimin e çështjes së Trepçës përmes ndryshimit të Ligjit për Ndërmarrjet Publike. Ndryshimet e propozuara nuk trajtonin detaje të rëndësishme ekonomike, financiare e juridike, por vetëm ndryshonin statusin e ndërmarrjes nga shoqërore në publike. KF Trepca 89 Drejtëpërdrejt Pikët, 2023 Orar, Rezultat KF Trepca 89 do të luajë ndeshjen e tij të rradhës në 2023/10/06 UTC kundër KF Trepca Mitrovice në . Kur të fillojë ndeshja, ju do të jeni në gjendje të ndiqni ... Llapi Onix Banje transmetim i drejtpërdrejtë 5 dhjetor 2023 16 pri 2012 — Në këtë projekt, fillimisht do të hyjnë “ONIX Banja e Pejës” dhe “FBI Trepça”. Kjo strategji e re e AKP-së bëhet me qëllim nxitjen e . Ndaj Mytileneos SA borxhi i Trepçës arrinte në 1998 në 45 milionë dhe në 2001 në 53. 2 milionë dollarë amerikanë. SCMM ishte pronë e Jean-Pierre Rozan, e cila kishte kontratë për të blerë gjithë prodhimin e argjendit të Trepçës për vitin 1999. Sipas burimeve të pakonfirmuara vlera e borxhit të Trepçës ndaj SCMM, që më vonë u mor përsipër nga Jugobanka si garantuese e kontratës, arrinte në 3. 8 milionë dollarë amerikanë. Me përfundimin e luftës në Kosovë dhe marrjen e pjesshme të kontrollit në Trepçë nga autoritetet e Kosovës, u bë e qartë se Trepça si ndërmarrje sjell me vete më shumë borxhe sesa pasuri. Në fakt, edhe sipas ligjeve jugosllave, Trepça nuk kishte në pronësi pasuritë e nëntokës (pasuritë minerare), por vetëm ndërtesat, makineritë dhe teknologjinë, të cilat qysh në 1999 ishin në një gjendje të mjerueshme. Rreth resurseve natyrore Para se të trajtojmë më tutje Trepçën, të ndalemi pak tek resurset natyrore të Kosovës. Vendi ynë posedon një sasi të madhe sosh, të cilat krahas burimeve njerëzore dhe potencialeve të sektorit privat, përfaqësojnë njërën nga tri shtyllat zhvillimore për një rritje ekonomike të qëndrueshme dhe me bazë të gjerë të vendit. Një shfrytëzim i drejtë i këtyre resurseve mund të çojë deri në riaktivizimin e potencialeve të mëdha industriale, të të ashtuquajturës “ekonomi e vjetër”, si dhe në krijimin e industrive dhe zinxhirëve tërësisht të rinj të vlerës. Live TV | GjirafaVideo Drejtpërdrejt. Live · RTK 1 · RTK 29/11/2022. Live · RTV 21 · RTV 21 13/01/2023. Live Drejtpërdrejt · ATV Live 16/09/2022. Live · RTK 3 · RTK 20/11/2022. Live. Me përdorimin dhe transformimin e drejtë të këtyre resurseve, mund të krijohet një trung i kapitalit, i cili e shton pasurinë e gjeneratave të sotshme dhe të së ardhmes. Që të jenë në shërbim të zhvillimit ekonomik dhe të qytetarëve të Kosovës, këto resurse duhet të përdoren sipas parimeve vijuese: Parimi i eficiencës – përdorimi i tyre në një mënyrë të qëndrueshme, e cila do të zvogëlonte pasojat për ambientin; Parimi i zhvillimit të qëndrueshëm – që do të thotë se nevojat e gjeneratave të tanishme nuk duhet ta rrezikojnë mundësinë e gjeneratave të ardhshme për t’i përmbushur nevojat e veta, dhe Parimi i vlerës së shtuar – përmes krijimit të mekanizmave dhe industrive përpunuese të metaleve bazë dhe mineraleve në rangun e zinxhirit të vlerës, duke maksimalizuar përfitimet për ekonominë e Kosovës dhe popullin e saj. Llapi Onix Banje drejtpërdrejt falas 5 dhjetor 2023 Shikoni 2 ditë më parë — Trepça; (Kosovo Mitrovica) KF Vitia KF Vushtrria (N) KF Gryka (N) KF Istogu (N) KF Arbëria;Qoftë nëse fiton Kosova, qoftë Republika Çeke ... As me ligjet e sotme në fuqi ndërmarrja Trepça nuk ka në pronësi pasuritë minerare të Kosovës. Ato janë pasuri kombëtare. Trepça ka licenca për shfrytëzimin e tyre, të lëshuara nga institucionet e Republikës së Kosovës. Përgjatë rripit mineral të Trepçës, përpos plumbit, zinkut, argjendit, arit, etj., ekzistojnë edhe depozita të mineraleve të rralla si indiumi, germaniumi, taliumi, dhe galiumi, që janë shumë të rëndësishme dhe të kërkuara në industritë moderne siç janë komponentët elektronike, gjysëmpërçuesit, LCD-të, materialet optike, etj. Zhvillimi i “ekonomisë së vjetër” përmes aktivizimit të kapaciteteve industriale të Trepçës, prandaj mund të kontribuojë edhe në zhvillimin e “ekonomisë së re. Këto parime jo vetëm që duhet të integrohen në politikat dhe masat ligjore të Kosovës, por ato duhet të jenë pjesë e vendimeve politike dhe ekonomike si dhe të ndiqen nga shoqëria në përgjithësi, sa herë që bëhet fjalë për resurset natyrore. Për të shfrytëzuar resurset natyrore sipas këtyre parimeve, Kosova nuk ka kapacitete të mjaftueshme financiare. Prandaj, duhet gjetur rrugë për tërheqjen e kapitalit përmes investimeve të sektorit privat në vend dhe jashtë, të cilat sjellin edhe dijen dhe përvojën e nevojshme për menaxhimin profesional e modern të këtyre resurseve si dhe qasjen më të lehtë në tregjet ndërkombëtare. Por, për këtë, pak më vonë. Trepça Kompleksi Metalurgjik dhe i Minierave Trepça, daton si ndërmarrje qysh nga vitet e 20-ta të shekullit të XX-të, kur ishte në pronësi të Selection Trust nga Britania e Madhe. Pas Luftës së Dytë Botërore edhe Trepça, sikurse edhe kompanitë tjera ekzistuese në Jugosllavinë e atëhershme, u nacionalizua dhe u shndërrua në Ndërmarrje Shoqërore. Rrjedhimisht, çfarëdo vendimi i marrë në Trepçë dhe rreth saj në periudhën e masave të dhunshme, nga viti 1989 e deri në futjen e plotë të kësaj ndërmarrjeje nën kontroll të UNMIK-ut dhe më vonë të institucioneve të Republikës së Kosovës, është diskriminues dhe si i tillë jovalid. Në periudhën 1980-1990 Trepça kishte mbijetuar jo falë rezultateve të veta afariste, por nga subvencionet e vazhdueshme të Fondit Zhvillimor Federativ dhe nga kreditë bankare. auditcheck.ks@gmail.com - Trepça Shoqëri Aksionare ... Trepça SH.A sipas Ligjit për Trepçen. Nr.05/L-120, mirëpo nuk respekton Kostoja e stoqeve përfshinë kostot e ndërlidhura drejtpërdrejt me blerjet, njësitë e ... Llapi Onix Banje drejtpërdrejt live 05.12.2023 2 ditë më parë — Trepçës. Rezultatet momentale:-Advertisement- Ramiz Sadiku – Besa 1:0 2 Korriku – Vushtrria 0:0 Fushë Kosova – Kika 0:0 Onix Banja – Trepça 1:0. Garat tradicionale me biçikleta (Drejtpërdrejt) Garat tradicionale me biçikleta (Drejtpërdrejt). Më: 18 maj 2018 Në ora: 12:12 Trepça e fortë për Penzën. Trepça ka shënuar fitore të rëndësishme ndaj ... Trepça me rëndësi të veçantë, CIA shkroi mbi 40 raporte 15 tet 2023 — Trepça është një minierë e lashtë plumbi, zinku, argjendi dhe minerë Ato janë prodhime AEG dhe AGEA dhe janë të lidhura drejtpërdrejt me ... Konferenca pas ndeshjes Trepça'89-Vikingur (Drejtpërdrejt) YouTube YouTube 5:01 YouTube KosovaPress 4 korr 2017 4 korr 2017


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

bottom of page